top of page

Groepsbezoek aanvragen

 

Op afspraak kunnen groepen al jaren de Molen bezoeken.  Je kan er het molenmuseum bezoeken en de waterkrachtcentrale, er kan op afspraak gemalen en gebakken worden. Maar met steun van de provincie Vlaams-Brabant en het Hoogveldfonds hebben wij het bezoekerscentrum nu beter ingericht zodat wij ook in de koudere en donkere periodes van het jaar bezoekers kunnen ontvangen.

Informatie over groepsbezoeken:

bel: Mia Vansintjan: 016 446979

email: mia.vansintjan@gmail.com

Koren op de transitiemolen

Als klimaatproject kregen we 48.750 euro van de Provincie Vlaams-Brabant om in de Molen een bezoekerscentrum uit te bouwen dat ook in de koudere periodes groepen kan onthalen. We willen praktijktoepassingen van de transitie naar een duurzame samenleving en economie ontwikkelen, tonen en promoten via energie-ambassadeurs.

.

Malen en bakken

 

Vooral naar schoolklassen bieden wij een programma aan waarbij de kinderen eerst samen met de molenaars tarwe malen en het meel builen, en daarna met de bakker deeg maken, een broodje kneden en in de houtoven bakken.

Tijdig een afspraak maken!

Groene stroom opwekken

 

De Molen van Rotselaar wekte al stroom op tussen 1907 en 1967. Sinds 1995 zetten we ieder jaar ongeveer 500.000 kWh groene stroom op het net. Goed voor ongeveer 200 Ecopower huishoudens.

Meer informatie over Ecopower cvba: www.ecopower.be

bottom of page